Three Times a lady liberty quiz

Three Times a lady liberty quiz

 

Lady Liberty quiz which statue of Liberty is real? digital art quizWhich one is real?

Het 46 meter hoge beeld (93 meter als de sokkel wordt meegerekend) met een gewicht van 225 ton was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Op de plaquette in haar linkerhand staat “JULY IV MDCCLXXVI”, de datum (4 juli 1776) van de onafhankelijkheidsverklaring.

Restauratie

Lady

Liberty voor de Make Over.

Met de herstel en bouwwerkzaamheden aan het Vrijheidsbeeld werden onlangs twee replicas neergezet nadat het originele beeld  van de sokkel was gehaald  en schoongemaakt,  zodat er bij de  herplaatsing maar liefst drie Vrijheidsbeelden te bewonderen vielen.

Lady Liberty Kopieën

Een kopie van het Vrijheidsbeeld bevindt zich in Parijs, op het Île aux Cygnes in de Seine, vlak bij de Eiffeltoren. Dit beeld werd onthuld in 1885 maar het definitieve beeld werd pas in 1889 geplaatst. Bij de wereldtentoonstelling van 1889 werd het beeld weer omgedraaid en gericht op New York. Afgezien van de draai  is het verschil met het beeld in New York dat de Parijse kopie een boek in de hand houdt dat zowel de datum van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring toont (4 juli 1776), en de datum van de Franse Revolutie (14 juli 1789).

In de Jardin du Luxembourg in Parijs bevindt zich nog een kopie en deze werd in 1913 geplaatst in Saint-Cyr-sur-Mer.  Daarnaast bevinden zich verschillende kopieën te Barenti, Colmar (de geboorteplaats van Bartholdi), Lunel, en in Poitiers. In het Franse dorp Châteauneuf-la-Forêt (Haute-Vienne 87130) bekroont nog een kopie sinds 1922 het Monument aux Morts.

Een kopie van de vlam van het Vrijheidsbeeld is te zien nabij de Pont de l’Alma in Parijs. Deze Vrijheidsvlam is jarenlang beplakt met gedachtenissen aan prinses Diana die bij de Alma-tunnel verongelukte en later overleed.

De Vrijheidsvlam word door de hele wereld als officieus herdenkingsteken voor prinses Diana beschouwd. Er worden regelmatig boodschappen en bloemen bij het monument achtergelaten.

Op het Plein van de Hemelse Vrede werd bij het studentenprotest van 1989 een Vrijheidsbeeld opgericht, maar dat werd bij het breken van het protest gesloopt.

In de Verenigde Staten staat nog een kopie voor het New York Hotel & Casino in Las Vegas.

Het Deense Billund in Legoland herbergt een plastic kopie die bestaat uit tienduizenden bouwsteentjes van LEGO.

In Tokio staat een kopie die jaarlijks door miljoenen mensen word bezocht die  bloemen komen neerleggen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van WOII .

NEW YORK QUIZ

Van  bronnen bij NY press weten wij welk Vrijheidsbeeld het enige juiste is.

Weet u welke Lady Liberty op de foto de enige echte is?
Het linkse beeld, het middelste of het rechtse?

Vul onderstaand formulier in, en verstuur uw antwoord om kans te maken op een mooie prijs.

[contact-form-7 id=”433″ title=”Three Times a Lady Liberty Quiz”]

About Stan Rams

Stan Rams, Stream News from Amsterdam and all around the Globe, providing multimedia/ kunst/ muziek/ art/ entertainment/
This entry was posted in Nieuws, quiz and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Doe mee!

Get Connected!
Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Reacties

Er zijn nog geen reacties