blue city Parkstad olieverf tekening Stan Rams


Flowers Stan Rams oilpainting 2004 HPIM0765

Flowers by Stan Rams A2 oil on canvas, Hoeve de Baak, Heerlen Limburg (NL) 1997

“De Vaas” is goed gevuld met rozen als ode aan de muzen en de liefde.

Gaarne draag ik dit werk op aan mijn dierbare ouders, de inspirerende leraren, vrienden en vriendinnen en de lieve engelen en gidsen die mij met liefde steeds hebben bijgestaan en geleid op mijn levenspad.

Uit u vrij, kom op voor uzelf, uw ouders,uw naasten, de ouderen, en voor de kwetsbaren en onderdrukten, voor de vrede en voor uw vrijheid en al uw rechten, voor de bomen, planten en dieren, voor Moeder Aarde. Laat uw hart spreken voor een betere wereld voor ons allemaal!

Ik wens u allen veel liefde en een goede gezondheid toe.

Stan Rams

3 februari 2018

Note:  De collectie is online niet te koop,  maar zal in 2019 geveild worden via het veilinghuis  Christie’s  te Amsterdam. (C)opyright Stan Rams 2018

 


Blue City Parkstad Heerlen


blue city stan rams oilpainting

Olieverf a2  1997   Periode Hoeve De Baak  Heerlen Limburg

Blue Parkstad City

Heerlen, het marktplein van mijn liefste stadje Heerlen,  waar ik s morgens om 5 minuten over 6, en ik kan me er nog maar heel erg weinig van herinneren,  geboren ben op 7 september 1958, in het zonnige  bronsgroene  Zuid Limburg.

Deze blauwe tekening, kwam  in 1997  rond 6 uur in de vroege ochtend tot stand in het piepkleine (11 m2) atelier met een vreselijke scheve vloer,  van “Hoeve De Baak” te  Heerlen. De tekening werd gemaakt met een laatste  uitgeknepen tube  Van Gogh olieverf,  een bejaarde kwast en flink veel terpentine,  en dat na een  inspirerend avondje stappen in De Kroniek met de beeldschone kunst muze Nadine en het knusse  cafe  “Het Oppidom”, dat gelegen is naast de schitterende Romaanse in Valkenburgs mergel opgetrokken Pancratius Kerk te Heerlen.

Het “Oppidom” rechts naast de Kerk op de olieverf-tekening is 3 keer zo groot dan in het echt. Het schitterende pand werd evenals alle andere prachtige gebouwen en panden die er anno 2018 gelukkig  nog in Heerlen, met  liefde en vakmanschap gebouwd, en heeft net zoals met merendeel van de stad zoals de uit de proporties getekende Pancratius Kerk met haar naar de hemel verlangende torens,  door de eeuwen heen de wildste stormen en de meest bloedige  oorlogen en de slopershamers van  cultuur vernietigende Gemeente Raden van Heerlen, trots en dapper met de  zegen van “daarboven”, weten te doorstaan.

Zo toont dit werk een tafereel dat doet denken aan het begin van 20ste eeuw, of wie zal het zeggen het einde van een voorbijgevlogen tijd met een knusse markt waar van alles en nog wat te zien en te doen is,  zoals  onbevangen ontmoetingen van de marktbezoekers die  elkaar zonder angst voor aanslagen door “verwarden”  en zonder cameras die je van alle kanten bespieden,  spontaan ontmoeten en wie weet bij de gratie van de Muzen verliefd worden en later dan ook trouwen in die wonderschone Pancratius Kerk op het rustieke marktplein waar prachtige niet door zure regen verpeste bomen, fleurige bloemen en allerlei  vlijtig uitgedoste kramen niet ontbreken in een gemoedelijke sfeer van frisse lucht zonder co2 uitstoot,  waar mens en dier dan ook beslist niet zonder kunnen en geweldig goed mee gebaat zijn.

In Heerlen werden echter sedert de jaren 70, na de sluiting van de kolenmijnen, tot mijn en tot veler groot verdriet, vele honderden prachtige gebouwen en panden van een onverwoordbaar culturele en architectonische waarde, ondanks dat de burgers er fel tegen waren, met  grof geweld gesloopt door de Gemeente Heerlen.

Politici zoals de sidderende Merkel,  de aan drank verslaafde Juncker, de dictator Macron en de altijd weer liegende psychopaat Rutte geven niets om de rijke Europese cultuur  en natuur  want dat blijkt uit hun vreselijke beleid van afbraak en sloop,  de verloedering van kerken,  kastelen, bruggen en wegen en cultureel erfgoed en dat blijkt uit de weerzinwekkende kap van tienduizenden hectares aan bomen, waarvan men het hout versnipperd om te verstoken in zeer vervuilende kankerverwekkende biomassa-centrales.

Heerlen, de eens nog zo florerende stad van kleur, diversiteit en vlijt, is in Europa uniek wat de schaal van afbraak en sloop betreft. De door wanbeleid en sloop veroorzaakte kale plekken werden daar willens en wetens opgevuld  met oerlelijke peperdure betonnen blokken en lelijke nieuwbouwpanden, waar geen burger om had gevraagd. De reden van dit vreselijke beleid dat anno 2019 nog veel meer  Europese steden treft is,  dat de Merkel en Macron Elite,  de burgers het gevoel van vrijheid,  individualisme, creativiteit,  uniciteit, zo ook het vrije denken en de vrije meningsuiting  en andere rechten wil afpakken en dat men de Europeanen tot een een  grote massa verstomde mensen meent te kunnen onderwerpen als slaven van de door hen beoogde Euro Dictatuur.

Het Limburgse Heerlen is  dan wel de enige stad ter wereld, waar bijna dan de helft van alle authentieke architectuur voorgoed verloren ging,  niet door bombardementen of tijdens de grote oorlogen, door natuurrampen zoals een enorme zware aardbeving, maar door de slopershamers van Merkels Globalisten, die het fundament van de Westen Beschaving anno 2019  op een zelfs nog veel grotere schaal zoals via sloop, afbraak, natuurvernietiging, en via de massa-immigratie wil wegvagen en vernietigen.

Er is niets op deze wereld voor eeuwig en altijd hoe wonderbaarlijk mooi en sterk de meest wonderbaarlijke bouwsels en wereldwonderen  door de knapste koppen ook gemaakt mogen zijn,  alles zal mits het met liefde gekoesterd word, vroeg of laat tot het verleden behoren,  zoals elk mens deze wereld voor eeuwig en altijd zal verlaten bij laatste ademtocht wanneer de deur naar het Mysterie van het Hiernamaals opent waar, of hoe en wat dat ook mag zijn voor wie gelooft of niet.  Laten we de lessen van de vorige generaties  dan ook nimmer vergeten en de cultuur en de vrede met vereende krachten met liefde   beschermen en eren.

Laten we er voor zorgen dat onze cultuur niet word verwoest, door de Corrupte Elites ,  die  de onvervangbare Europese Cultuur willen uitwissen als gevolg van hun mateloze hebzucht en uit hun ziekelijke drang naar geld, macht, oorlog, en onderwerping van de volkeren.

Laat het duidelijk zijn dat het beleid van Globalisten in strijd is met de  Mensenrechten  zoals deze door de VN in de statuten en in de Universele Verklaring van de Mensenrechten werden gedefinieerd.

Berlijn en Brussel hebben olv Merkel en Macron de oorlog verklaard aan de Europese Cultuur en aan de Vrijheid.  Merkels Elite  probeert allen die het land, de cultuur, de natuur,  de architectuur en de rijke christelijke tradities koesteren, weg te zetten als rechtse extremisten,  die geen recht van spreken zouden hebben.  Merkels Elite wil koste wat koste hun Agenda 21 ( Kalergi plan) uitvoeren en Europa omvormen tot een door hen bestuurde tot op de tanden toe bewapende superstaat,  waarin de culturen der natien, hoe uniek en divers ze ook mogen zijn, evenals de mensenrechten en de burgerrechten, en de vrijheid, voor eens en alle tijden verloren zijn gegaan.

Grote geesten zoals John F. Kennedy, Eleanor Roosevelt,  Dwight D Eisenhower,  Albert  Einstein, Stephen Hawking en tal van andere  beroemde inspirators, filosofen, sociologen, rechtsgeleerden en beroemde artiesten hebben de wereld de afgelopen decennia nadrukkelijk voor het gevaar van de “Illuminatie” en  Corrupte Oorlogszuchtige Elites zoals die van Merkel, Obama, Clinton  en de wrede  dictator Macron,  gewaarschuwd.

Zoveel jaren later in deze steeds meer enerverende gevaarlijke tijden van economisch verval,  toenemende torenhoge schulden, de schaamteloze gigantische zelfverrijking van de corrupte Elites en de toenemende bewapening en oorlogsdreiging,  zijn meer dan ooit sedert mei 1945,  uw burgerrechten, uw toekomst, uw vrijheid, uw loon, pensioen en de vrede  in het gedrang,  omdat schatrijke Bankkartels zoals de Elites van Merkel en Macron met de door hen omgekochte politici en handlangers het volk stapje voor stapje door ondemocratische wetten en door afpersing en repressie willen onderwerpen,  tot een massa van rechteloze slaven.

Sta daarom allen op voor een humane wereld van recht, voorspoed, vrijheid, vrede, en het koesteren van lands rijke tradities, de heilige wetten en de onvervangbare Europese Cultuur


Laten we de wereld culturen koesteren,  het recht en de grenzen met wijsheid goed en wel met vereende krachten tegen de vijanden van de heilige geboden, en de vijanden van de vrijheid, cultuur,  natuur en de vrede, beschermen, voor een betere en behouden toekomst voor ons en de komende generaties.

Komt daarom allen op, voor al hetgeen door de eeuwen heen met oneindig veel liefde werd gebouwd en waar zo fel voor gevochten is,  de  vrijheid en de vrede, ons aller hoogste goed.

Koester De Cultuur, de Muzen, Uw land en Dierbaren,  volg uw hart voor een betere wereld en al dat leeft en bloeit op onze wonderbaarlijke Moeder Aarde.


Ik wens u allen veel succes, liefde, en een goede gezondheid toe.

Stan Rams

Amsterdam


Dan nu nog een selectie uit de collectie van de Art Gallery.


Self Portrait Oil on wood a2 Periode De Baak 1995  Heerlen Limburg Nederland


Self Portrait


Levensweg   Oil on canvas a2  Periode De Baak 1997 Heerlen Limburg Nederland


Levensweg


It  “genderless”   Oil on paper a4  Periode De Baak 1997 Heerlen Limburg Nederland


It___By_Stan_Rams_,_oil_painting_2004_HPIM0805


Capricorn    Oil on canvas a4  Periode De Baak 1997 Heerlen Limburg Nederland


The_Capricorn_Stan_Rams_The_netherlands


Aquarel a4    Atelier De Baak  1997  Heerlen Limburg NederlandThe other side    Oil on canvas a2 Periode  De Baak 1999

The_other_side_Oil_Stan_Rams_M0843


Cobra Love  a2 oil op canvas Hoeve de Baak 2007 ( New York Art Museum)Recycle Face   Atelier de Baak 1996 Heerlen Limburg Nl


Recycle Face


Let the Fish Free    Atelier de Baak 1999 Heerlen Limburg Nl


Let the fish swimm in freedom


Anne Frank   Atelier de Baak 1999 Heerlen Limburg Nl


Anne_Frank_by_Stan_Rams___2015


Pick A flower Aquarel a 4   Heerlen Limburg NL 1996


Pick a flower Stan Rams HPIM0817


She is what he is  Digital Art 1997


Stan Rams Digital Arts

Stan Rams Digital Arts


Happy world Kleurstift 1968 kleurwestrijd prijs Vroom & Dreessman (revised 2007)


Happy World


Voor meer  kunst, bent U van harte welkom een kijkje te nemen in de Art Gallery

 

Note : Beste kunst liefhebbers  Op alle werken berust (C)opyright Stan Rams 2018.  U bent welkom om de werken op te slaan op uw computer. Voor commercieel gebruik zoals art prints en posters etc, gelieve echter contact op te nemen met mij via: stan@stanrams.com

Stats

[CPD_READS_TOTAL] 2.208 003


About Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, 7 september 1958. Amsterdam S V N Kunst, muziek, innovatie, inspiratie, multimedia en sociale netwerken. Contact: stan@stanrams.com
This entry was posted in Foto, Fun, kunst and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.