WIJ_ZEGGEN_NEE_TEGEN_DE_SPOEDWET!

Stop de Coronawet 2.0

De Eerste Kamer stemt 27 oktober over de coronawet. Deze wet maakt het mogelijk om grondrechten te (blijven) beperken en maakt het oude normaal illegaal. De wet is onbeperkt verlengbaar zónder instemming van het parlement.

Wij zijn tegen de coronawet. Jij ook? Download onze voorbeeldbrief en stuur hem naar een of meerdere leden van de Eerste Kamer.

Laten we er voor zorgen dat alle leden van de Eerste Kamer deze brief lezen voordat ze moeten stemmen. Stuur je e-mail daarom zo snel mogelijk maar vóór 27 oktober.

klik …..> Verstuur de brief naar de Kamerleden

Groetjes van de kleine activist

Brief

Beste Kamerleden,

Binnenkort moet u stemmen over de coronawet. Deze wet geeft een juridische basis voor grondrechtbeperkingen, waarvan de democratische legitimatie zeer discutabel is. Zeker gelet op het feit dat de Eerste Kamer buitenspel wordt gezet. Ik kan nog steeds lastig bevatten dat het zo ver heeft kunnen komen. In het kort vind ik dit:

Deze wet maakt ons oude normale leven illegaal;
het beleid is gebaseerd op resultaten van PCR-testen, die niets zeggen over besmettelijkheid;
de grondrechtbeperkingen staan niet in verhouding tot een virus met een IFR van 0,05% voor mensen onder de 70 jaar;
we krijgen onze vrijheid terug als er een vaccin is. Dit beleid is onzeker én gecompromitteerd door financiële belangenverstrengeling.

Een illegaal leven
We gaan met deze wet een (onbepaalde) tijd tegemoet waarin ons oude normale leven illegaal is. Wat doodnormaal was, wordt strafbaar. Die dreiging doet iets met de mens. Met het leven van onze kinderen. En met het vertrouwen in de overheid die onder het mom van “volksgezondheid” maatregelen treft die nog veel grotere schade toebrengen. Zolang de gevolgen van dit beleid niet zorgvuldig worden afgewogen, kan ik lastig geloven dat deze hele exercitie echt om onze volksgezondheid gaat. Dat vertrouwen ben ik verloren door de consistentie van het beleid dat aantoonbaar meer schade toebrengt dan het ooit zou kunnen voorkomen.

PCR-beleid
Er is sprake van een ramkoers: een beleid dat is gericht op het uitroeien van positieve PCR-testen, die niets zeggen over besmettelijkheid. Een positieve test kan betekenen dat je besmet bent met COVID-19, maar kan ook oud virus aantonen of vals positief zijn. De testmethode is daarnaast op 30 september geruisloos aangepast, wat serieuze gevolgen heeft voor de kwalificatie van een positieve test. Dit leidt mogelijk onterecht tot extra maatregelen die zowel de economie als de gezondheidszorg zelf hard raken. Ook het overstappen naar een andere databron (van RIVM naar NICE) zorgt in de data voor veel meer COVID opnames. Iemand met een gebroken been bijvoorbeeld, wordt bij een positieve PCR-test geregistreerd als corona-patiënt. Maar eigenlijk valt deze patiënt nog onder ‘reguliere zorg’. Toch zijn alle signaalwaardes hetzelfde gebleven.

Proportionaliteit
Ik ben tegen de doelstelling van het beleid: zolang er positieve PCR-testen zijn, wordt onze vrijheid ernstig beperkt en onze grondrechten geschonden. Rechten waarvoor is gevochten en die ons te allen tijde zouden moeten beschermen. Juist de grondrechten vormen bescherming voor onrechtmatige overheidsbemoeienis en machtsmisbruik. Die rechten zijn van óns. Maar er wordt mee gejongleerd omdat er een virus woedt met een IFR van 0,05 voor mensen onder de 70 jaar (https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf).

Financiële belangenverstrengeling

Ons wordt beloofd: je krijgt je vrijheid terug als er een vaccin is. Dat beleid wordt geadviseerd en aangestuurd door de WHO; het clubhuis van de grootste farmaceutische lobby ter wereld. Het vaccineren van de hele wereld levert miljarden op. Jaarlijks. Financiële belangenverstrengeling is sinds jaar en dag iets waarvan zelfs de schijn moet worden voorkomen. Ambtenaren mogen geen giften ontvangen van boven de EUR 50,-. Maar hoog in de boom, waar de financiële belangen het grootst zijn, vervagen alle grenzen die op het laagste niveau worden gehandhaafd.

Als partijen met zulke grote financiële belangen invloed hebben op het beleid dat ons tot achter de voordeur raakt, mag duidelijk zijn dat dit beleid en de rol van de WHO onder de loep hoort. Maar het is oorverdovend stil. Kritische wetenschappers en academici publiceren zich een slag in de rondten maar worden steevast genegeerd en/of gecensureerd. Gelegitimeerd. Want de Europese Commissie werkt nauw samen met de social media kanalen om informatie die het advies van de WHO en CDC tegenspreekt, te elimineren. (https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/fighting-disinformation_en). Ook werken verschillende social media kanalen mee aan het verbannen van anti-vaccinatie informatie. Terwijl vaccinatieschade een serieus risico is, waarvan men ten minste op de hoogte mag zijn. Maar er is slechts één geluid toegestaan, en dat is het geluid van de WHO en diens bondgenoten.

Ben jij mijn held?
In deze tijd zullen er helden moeten opstaan. Mensen die opstaan tegen het systeem en hun kop boven het maaiveld uitsteken. Dat is niet populair en vergt moed. Die mensen zijn hard nodig, hebben we van onze geschiedenis geleerd. U bent lid van de Eerste Kamer. De Eerste Kamer kán deze wet tegenhouden. Door het indrukken van een rode knop. Dit is een moment dat een kentering kan brengen in een beleid dat onomkeerbare gevolgen zal hebben. De toekomst van onze kinderen en kleinkinderen staat op het spel.

Geachte leden van de Eerste Kamer. Het aannemen van deze wet trapt een deur open die we niet meer terug in de scharnieren krijgen. Rechten die we weg geven, krijgen we nooit meer terug. Het normaliseren van het schenden van grondrechten zal van kwaad tot erger leiden. Als er een moment is dat uw invloed ertoe doet, is het nu.

Gaat u gehoorzamen aan het systeem, of volgt u uw geweten?

Stem tegen.

Met vriendelijke groet,

Door Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, 7 september 1958. Amsterdam S V N Kunst, muziek, innovatie, inspiratie, multimedia en sociale netwerken. Contact: stan@stanrams.com

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.