poeziecentrum.be een huis vol poëzie

Poëziecentrum Gent

Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie.


Teletxt  TelemuzenTELETXT, Mensen Zeggen Dingen en Poëziecentrum Gent, werkten samen aan een nieuwe reeks over poëzie. Poëzieliefhebbers delen het plezier dat zij aan poëzie beleven met ons.


Poëziecentrum Gent is het eerste infopunt voor alle vragen over poëzie en promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen. Uniek is de zeer ruime collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, poëzieshop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Opgericht in 1980 is Poëziecentrum sinds 2003 gevestigd in het historische pand “Het Toreken“,  het Huis van de Huidevetters, op de Gentse Vrijdagmarkt.

Uitgeverij PoëzieCentrum

Naast de uitgave van poëziebundels en bloemlezingen focust Uitgeverij PoëzieCentrum op  poëziedebuten, poëzievertalingen, verzamelde gedichten/representatieve keuzes uit het werk van belangwekkende dichters en poëzie-essays.

Manuscripten voor eventuele uitgave door de uitgeverij van Poëziecentrum kunnen gemaild worden naar inzendingen@poeziecentrum.be of opgestuurd worden naar:

Poëziecentrum vzw, t.a.v. Redactie,
Vrijdagmarkt 36,
B-9000 Gent.

* Voeg steeds een begeleidende brief bij, met al uw gegevens (naam, adres, geboortedatum en beknopt C.V.). Gelieve het manuscript bij voorkeur digitaal, per e-mail, door te sturen. Inzendingen per post worden niet teruggezonden: bewaar dus steeds het origineel.

Paukeslag

Paukeslag is een  Multimediaal Digitaal platform voor levend poëzie-erfgoed, voor de ontsluiting van poëzie-erfgoed. Paukeslag werd opgestart onder coördinatie van Poëziecentrum 

Zowel het poëzie-erfgoed dat uit de werking van literaire organisaties voortkomt als het poëzie-erfgoed dat erfgoedinstellingen verzamelen en deskundig bewaren, wordt via Paukeslag zichtbaar gemaakt voor het grote publiek

Contactgegevens

Project Paukeslag
Vrijdagmarkt 36
B-9000 Gent
België

T +32 (0)9 225 22 25
E project1@poeziecentrum.be

Klaar en rein dicht

Van Gents en Dichters Bloede

Sowaer wij sijn
van Gents en Dichters Bloede

koen stout en braaf
vrij en een tesamen

onder Zijn Hoede
zullen wij niet versagen

in den schoone muzen taal
hart en zielen bekooren raken

opdat den mensch zyne goedheit verstaat
sowaer den Heemel het betaamt

Stan Rams

23 april 1822 -2022

Amsterdam


Poeziecentrum Twitter MuzenAbout Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, 7 september 1958. Amsterdam S V N Kunst, muziek, innovatie, inspiratie, multimedia en sociale netwerken. Contact: stan@stanrams.com
This entry was posted in kunst and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.