Lekker creatief de zomer in

Weer of geen weer, zomer of geen zomer kunst is van alle tijden.

Begin er..als je er al niet mee lekker mee bezig was gewoon vandaag mee en laat je fantasie maar gaan. Laat je inspireren door de blauwe hemel, witte of minder witte wolkjes, de sterren en de zon, de wonderschone natuur of door iemand waar je bijzonder veel om geeft. Schilder of teken een kunstwerk om de wereld mee te inspireren tot goede daden. Maak muziek, zing en dans en zet de bloemetjes in de mooiste kleuren buiten want dat maakt de wereld maar mooier en leuker. Toon je kunsten aan je buren, je familie en aan al je vrienden en kennissen. Presenteer je creaties via internet, op toneel, in een knus theater, op het marktplein of waar dan ook en laat je door de reacties van het publiek inspireren tot verfrissende nieuwe creaties om eindeloos van door te dromen.

In Nederland zijn gedurende de zomer ook steeds meer freelancers als ijverige bijen en mieren actief, bijna een miljoen mensen die niet  aan vakantie toekomen als gevolg van de marco-economische ontwikkelingen.  Steeds meer ZZP-ers komen gelukkig aan hun trekken en aan opdrachten via de gratis toegankelijke en grootste arbeidsmarktplaats voor tijdelijk personeel van Nederland,   Freelance Nederland

Expressie, jezelf vrijelijk in hart en ziel uiten  is niet vanzelfsprekend want het delen van je gevoelens vergt moed, immers laat de artiest niet alleen zichzelf en het beeld zien van alle mooie goede leuke wonderbaarlijk mooie dingen maar tevens komen minder leuke en vaak pijnlijke ervaringen tot uitdrukking die nu eenmaal  bij het leven horen.

Kunst is oneindig en daarom zoveel meer dan je kan verwoorden. Een wereld zonder kunst is ondenkbaar, de wereld kan niet zonder de scheppingen van de kunstenaars en daarom is het belangrijk de kunst en de cultuur te koesteren!

Gedichtendroom de droom van de muzen…

Gedichtendroom  is een muzen paradijs  voor iedereen die van de schone taal der nobelen en van de cultuur houd. Je kunt gratis lid worden en naar harte lust publiceren. Het beheer van de muze groep zorgt ervoor dat de werken over het hele internet gaan zodat de  muzen alle aandacht krijgen die ze verdienen voor de over de hele wereld  gepubliceerde werken. Elkeen, die van de schone Nederlandse taal houd is  van harte welkom op  gedichtendroom groep.

Gedichtendroom is gekoppeld aan twitters zoals de Boekaboek Twitter, Gedichtendroom Twitter, Artists United Twitter en het UA( United Artistst Netwerk), en nog meer dan 72 sociale media alwaar de op gedichtendroom gepubliceerde gedichten worden gepubliceerd zodat bezoekers uit alle andere landen kunnen genieten van de eindeloze stroom gedichten op Gedichtendroom.

En wat vind u van deze mooie stelling?

“Try not to become succesful , but be one of value”.

Gedichtendroom groeit gestaag met duizend en een leden. Om gedichtendroom nog meer aandacht te geven werd dan ook de gloednieuwe Gedichtendroom CMS Site gelanceerd. U kunt gratis lid worden. Deze site is bijzonder want deze bevat een schat aan tools zoals Universele vertaling, Status Updates, Berichtenservice, Kharma-module, Droom Pagina’s, en  de handige Muzen Video Browser met een oneindige schat aan Kunst, Literatuur en Poezie Video’s.

Gedichtendroom Events

Rond september en ik hoop dat ook dan het zonnetje zo lekker schijnt staat het eerste Gedichtendroom Event Festival gepland in hart van Nederland, Amsterdam. Via deze site, en via facebook zal ik u nader informeren over de exact datum, de locatie en nadere informatie.

Gigger?

Kijk eens op Gigger,  de internationale nieuws site van het  LNW netwerk met een schat aan inspirerende  artikelen, games, video’s  en multimedia waaronder:

How to Meditation Healing
What do you need?
John Lennon
Amber Alerts
Anne Frank
Dalai Lama
Albert Einstein
Gospel Tube
Gedichtendroom Nederland
Jim Morrison
Jobs/Vacatures
Martin Luther King
New York Clip News
Its a beautifull day
Top 1000 funvideos
UN News Channel
Amazing top 2000 qoutes
Top Love Tips
Sex Qoutes
Qoutes Database
KNMI Weerdienst

Sociale Media Wereld Kunst Netwerk

Gaat u liever lekker reizen naar verre oorden en vakantie paradijzen. Dat is heerlijk, zolang u maar goed voorbereid bent. Er zijn helaas heel wat warme en mindere warme landen waar u allerlei  nare ziektes en aandoeningen kunt oplopen die in Nederland of uw eigen land vrijwel niet voorkomen zoals het gevreesde Malaria. Informeer u daarom goed over alle risico’s en zorg dat u de nodige medicijnen bij u heeft. Raadpleeg uw huisarts en de site van Docteronline voor meer informatie over reis- en zonneproducten.

Het publiceren en promoten van kunst muziek is de laatste jaren uitgegroeid tot een allesomvattende klus. Om maar eens te noemen houd ik mij naast dichten, schilderen , schrijven en piano spelen, enthousiast bezig met sites, bloggen,  webontwikkeling, en  natuurlijk ook met sociale media  zoals , LinkedIn, Pinterest, Twitter, YouTube ,Google plus.

Op Facebook beheer ik een aantal groepen waaronder de Ruilmarktplaats met meer dan 5000  leden. De FB ruilmarkt is een ideale plek om van alles en nog wat te ruilen en elkaar te helpen in deze door bezuinigingen getroffen tijden ,zonder ook maar een euro te spenderen. Hier spaar je niet alleen geld uit, maar ook de natuur en kun je handig ruilen en netwerken met al je vrienden en nieuwe vrienden maken.

Stan Mp 3 Radio

Met Audacity bewerk je audio-bestanden van alle populaire formaten. Met de software importeer en bewerk je muziek, plaats je geluidseffecten onder afzonderlijke tracks en creëer je podcasts. Je kunt je eigen muziek digitaliseren en bewerken, een schat aan effecten gebruiken en wel meer dan 32 sporen mixen.

Op mijn radio mp3 speler treft u mijn repertoire in alle denkbare stijlen en variaties zoals klassiek, pop, rock, jazz, gospel, blues, healing, experimentele piano en kunstzinnige remixes met wereldberoemde artiesten, omdat kunst liefde is zoals een roos die altijd blijft bloeien en alleen liefde de wereld doet behouden en voor altijd door doet gaan.

Leven voor de Kunst

Vorig jaar kwam een man uit Belgie naar me toe bij de vleugel.
Hij nodigde me uit bij het  terras onder de geweldig mooie eiken bij het Oppidom naast de statige Pancratius kerk op het kleurrijke regenboogplein te Heerlen  en daar trakteerde de man mij op een verfrissend drankje. De aardige man heeft me daarop in een heuse Oldtimer ‘Rolls Royce’ een lift naar huis gegeven. In de mooie brief die  ik later kreeg stond dat hij in zijn hart geraakt was door de muziek en dat hij voorheen op een leeftijd van 67 jaar  nooit van zijn leven van piano muziek had gehouden. Later kreeg ik een opbeurende mooie kaart waarin hij me liet weten  dat hij een piano had aangeschaft en pianoles ging nemen. Ik vind het meer dan geweldig om mensen te inspireren en aan te moedigen zich creatief te uiten.  De hartelijke brief, brieven, viltjes en papieren met gedichten en tekeningen die ik maak, en waar de gasten mij mee verblijden bewaar ik met de beste zorg in mijn artiestenklapper.

Een jaar wekelijks spelen aan de schitterende vleugel in de Wintertuin van hotel Krasnapolsky, voor een internationaal publiek of in de gezellige foyer van het bruisende hotel op de Dam op nog geen 20 meter afstand van het Nationaal Monument Voor de Vrede te Amsterdam was voor mij naast optredens in diverse grote en kleine steden een onvergetelijk inspirerend avontuur.

Nooit… meer vergeet ik de hartelijke bediening en  gasten uit wel meer dan 250 landen, waaronder bijvoorbeeld een Spaanse vader, die zijn zoontje dat pas een jaar geleden was begonnen met piano lessen, trots aan de piano voorstelde. Ik gaf de jongen de gelegenheid om te spelen waarop de hele zaal en het voltallige personeel werkelijk daverend applaus gaven voor de schitterende vertolking van “If I was a rich man” van het 7 jarig pianotalent.

Het is wel een hele lange tijd geleden maar leeft steeds nog door alsof de tijd niet bestaat.  Aan het poezie-festival ‘Het langste gedicht van de wereld” in Parkstad Limburg Heerlen werkten 75 regionale dicht talenten en enthousiaste studenten van het vermaarde  Bernardinus College mee. De pers uit Limburg en uit het Noorden en het Oosten, en uit het Westen was  zeer enthousiast over het unieke evenement waar een schitterende poezie-rol van 123 meter en 33 centimeter werd geschreven, een niet officieel maar wel degelijk gevestigd wereldrecord . Bovendien werden boeken en een aardig bedrag ingezameld voor het goede doel en wel het “Blijf van mijn lijf huis” dat zich inzet voor dames die slachtoffer zijn van geweld en  die een veilig huis behoeven.

Tijdens het evenement traden artiesten uit Limburg en uit diverse landen van de wereld op die in Limburg een mooi veilig thuisland vonden, waaronder de 12 jarige “Nando” en zijn bandje uit Oeganda.

Alle talenten verdienen een goede toekomst en daarom zullen we de handen ineen moeten slaan om de negatieve spiraal van cultuurafbraak en bezuinigen op cultuur door de overheid tegen te gaan  en wel door met zijn allen op te staan, en te kiezen voor een nieuwe sociale cultuur politiek,  want niet alleen maar schatrijke mensen  maar  alle mensen hebben recht op een goed leven , goed onderwijs, een passende baan, een goede zorg en een goed verzorgde oude dag en ontspanning. Het is van essentieel belang de cultuur te koesteren en te werken aan een wereld waarin de mens zich in alle vrijheid kan ontwikkelen en samen kan bouwen aan een betere toekomst.

Deze zomer werk ik enthousiast door en componeer liedjes, ik werk aan vijf romans tegelijkertijd, gedichten, verhalen, mp3s en de jazzy “Like me”, NY Blues, Yoesef Recitaties met medewerking van Aisha uit Zweden, en om niet te vergeten de Swiebert Miauw Poezen Clip, een ode aan de aan vis en lekker hapjes verslingerde kater Swiebert die nu een jaar oud is, en zo poeslief als hij slaapt even goed kan slaan met de poten als Badr Hari en die alreeds een muis de dierenhemel in heeft bevorderd.  Wie meer houd van een spannend verhaal zonder tekst en beeld bestaande uit buitenaardse klanken nodig ik bij deze uit de  fantasie los te laten op  de mp3 ‘Alien Computer’.  Wie helende muziek behoeft zal baat vinden bij het luisteren naar de ‘Starlight ouverture’ en  ‘Rebirth meditation’ . U bent van harte uitgenodigd mijn  muziek online te beluisteren via  Stan Rams Mp3 Radio.

Zogezegd verveel ik mij geen seconde en als ik behoefte heb aan een welverdiende inspirerende avontuurlijke of juist rustgevende vakantie ga ik lekker wandelen door de natuur in de eigen omgeving of trek ik er lekker op uit per trein naar de mooiste plaatsen en steden, stranden en natuurgebieden van Nederland, en Nederland is dan toch  een klein land waar toch zoveel meer te bewonderen en te ontdekken valt dan menigeen zou denken.

Tot een volgende keer, ik wens u allen al het goede een mooie creatieve zomer vakantie toe.

Stan Rams

About Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, 7 september 1958. Amsterdam S V N Kunst, muziek, innovatie, inspiratie, multimedia en sociale netwerken. Contact: stan@stanrams.com
This entry was posted in Column. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.