How to plant and care for a rose floribunda – rozen planten en verzorgenIn this video, we will share you how to grow and care for floribunda rose.  “Like all other roses it is better to plant it in spring. If you bought the Rose in a container you can plant it even in the summer.  Roses planted in containers can be moved around to a better location, either for you to enjoy or for the rose to grow better. Growing roses in pots is an ideal solution for many gardeners.

You need to choose a location with lots of Sun on the south side of your garden. First you need to dig a hole with about 40 centimeters width and depth for it, after that we need to water the hole heavily then we place.

Floribunda rose care is a proper cutting, you need to cut your rose twice a year: in spring and summer.

Don’t cut roses in honor, this is its feature in spring, you need to cut your roads, before it wakes up after winter. Our average winter weather conditions will not seriously affect Floribunda rose plants. However, if you live in an exposed location (e.g. very far north), or if weather conditions are expected to be extreme, you should provide your rose bushes with some protection. You can use sacking, horticultural fleece or even some bin liners to make sure your bushes don’t get frost damaged. Remove this protection when the worst of the winter frosts have passed.Hoe je de rozen planten kunt en hoe je ze kunt verzorgen, zodat je de mooiste rozen krijgt! Jurgen Smit legt het je in deze video uit.


Rosa ‘Capricia’ in mijn tuin

De prachtige  Capricia diep rode  geurende roos en de Floribunda heb ik op de bruisende markt in de van der pek buurt Amsterdam Noord gekocht voor slechts 7.50 euro per stuk in potten met een hoogte van 60 cm. Inmiddels zijn de rozen geplant in mijn tuin met voeding rijke potgrond voor rozen en daarover heen DCM mest voor extra kracht. De twee pakken met 30 l rozen potgrond turf bio van DCM kwamen voordelig van de petsplace van de boerenbond Amsterdam voor € 28,87 inclusief verzendkosten,  en de DCM rozenmest korrels  1.5 kilo kostte in de aanbieding van de Kabelshop.nl  E 13.45 inclusief verzending. Binnen 1 dag had ik de bestellingen al keurig in huis  bezorgd door zeer vriendelijke postbodes van  DHL Parcel en van de petsplace van de boerenbond.

In mijn voortuin is nu een hoog bloeier roos klimmer ( tot 4 meter hoogte)  geplant met twee valeriaan struiken en een lavendel struik en tegen de schutting in de achtertuin zijn nog twee rozen hoog klimmers geplant. Bij de linker schutting waar meer zonlicht komt heb ik de Capricia geplant. Daar bij staan ook twee valeriaan struiken en een speciaal gecultiveerde bak met varens en een weelderige Passiebloem.

Aan de linker schutting nabij de achtertuin ingang staat de “Floribundain een iets minder zonnige omgeving maar ik denk dat die het geweldig gaat doen met de voedingsrijke Bio turf van DCM en de rozenmest van DCM. Ik heb dus in totaal 4 valeriaan struiken, een lavendel struik en maar liefst 5 schitterende rozen klimmers geplant in de tuinen en er staat een erg goed bloeiende Margriet. Een van die margrieten die het erg goed deden, is helaas uit de voortuin gestolen op Koningsdag, waarvan ik bij de politie aangifte heb gedaan. De tuin is inmiddels  voorzien van een sprankelende water bron,  een Tuinengel, de Moonlight Delight Tuinlamp en signalering solar lampen en een detectie camera systeem met een sirene en een zwaailicht om ongewenst bezoek te weren. Over enige tijd zal ook een waakhond worden geadopteerd, een Mechelse Schaapsherder, die dan ook zijn optrek krijgt in de schuur waar die zich gedurende de warmere periode prima thuis zal voelen met de vrijheid om in het tuincomplex rond te dollen en te waken.

Capricia Renaissance

De Capricia  is een lagere klimroos met sterk geurende bloemen van juni tot aan oktober  met een bijzonder mooie karmijnrode kleur. De rozen krijgen een totale hoogte van 150 centimeter  De ‘Capricia’  is een doorbloeier “Renaissance  Roos” die sterk lijkt op de alom bekende antieke rode liefde roos.

U kunt deze klimroos  het beste planten in een plantgat van ongeveer een halve meter met daarin DCM bio rozenpotgrond als voedingsbodem. Zet de roos behoedzaam in de grond, vul de openingen met de bio turf en druk deze goed maar niet te hard aan Pas goed op dat u geen steeltjes kapot maakt. Schenk de roos gelijk gul water. Strooi de DCM voeding korrels op de aarde. Niet teveel, een handje of twee is voldoende. Controleer de verpakking van DCM, want dat strooien met de mest korrels  moet je niet het hele jaar doen maar vanaf  maart tot en met juli en teveel strooien is ook niet goed. Lees de instructies die meekomen op de verpakking van DCM  dan ook liever goed door om teleurstellingen te voorkomen.

Floribunda

De Floribunda  is een prachtige klim tros roos met sterk rood gekleurde bloemen met donkergroen glanzende bladeren.  De zacht geurende roos is van een bijzonder goede kwaliteit. Enkel tot volledig dubbel,  de bloemen worden gedragen in grote clusters op sterke stelen en die worden continu geproduceerd van de late lente tot de herfst. Floribunda rozen zijn ziekte resistent, meestal winterhard en gemakkelijk te verzorgen zoals  te zen is in de video’s.

* Fotos van de rozen worden binnenkort  alhier gepubliceerd.


Rozen in juni | Hoe verzorg je je rozen?Hoe verzorg je rozen? zodat ze  niet ten onder gaan? … we gaan de roosjes netjes snoeien en uiteraard met liefde voeden en verzorgen.

Over Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, 7 september 1958. Amsterdam S V N Kunst, muziek, innovatie, inspiratie, multimedia en sociale netwerken. Contact: stan@stanrams.com
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Doe mee!

Get Connected!
Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Reacties

Er zijn nog geen reacties