Een groot asielzoekerscentrum midden in Natura 2000 gebied in oud Nera-gebouw (asbest?)


In het Nera-gebouw in de Horstermeerpolder in Nederhorst den Berg, midden in Natura 2000 gebied, komt een groot asielzoekerscentrum waar 350 mensen gaan wonen. En dat in een polder met maar 700 inwoners. Die polder was vroeger de moestuin van het Gooi.

Klokkenluiders melden dat er in het NERA gebouw wegens o.a.de natheid/vocht en temperatuur  danig veel schimmel is en veel asbest waar mensen ziek van kunnen worden. Volgens de klokkenluider is het gebouw onveilig en tocht het er vreselijk,  het gebouw heeft volgens de Klokkenluider een oude lekkende cv ketel, versleten leidingen, geen energie label en is totaal niet geschikt voor bewoning. Het zou voor een bedrag van minstens 3 miljoen euro opgeknapt moeten worden om schoon en veilig gemaakt te worden.

Er woonden alleen maar tuinders en boeren, zoals allebei mijn opa’s. Nu zijn er nog maar twee melkveehouders, tegen de rand van het natuurgebied waar het Nera-gebouw middenin staat. Die melkveehouders moeten volgens het stikstofkaartje van minister Van der Wal 75% krimpen. 75% van de koeien moeten weg, maar een paar honderd meter verderop mogen wel honderden mensen komen wonen. Is er iemand die uit kan leggen hoe dat kan? En hoe zit het met de dassen in de polder? Is er een dassenburcht en kan die de bouw van het asielzoekerscentrum tegenhouden? Ik ging op onderzoek uit. Wil je mijn werk steunen? Kijk dan op mariannezwagerman.nl en word lid van de Club van Dwarskijkers.


About Stan Rams

Stan Rams, Stream News from Amsterdam and all around the Globe, providing multimedia/ kunst/ muziek/ art/ entertainment/
This entry was posted in Gezondheid, Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Doe mee!

Get Connected!
Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Reacties

Er zijn nog geen reacties