Het dikste varken van de wereld – The fattest pig on earth.

The fattest pork on earth

Het zwaarste varken van de wereld weegt rond de 621 kilo. Het betreft een zeer vet zwijn. Een “normaal” of doorsnee varken, en wat heet “normaal” ?,  weegt maar zo’n 120 kilo maar dit vette zwijn is het dikste van de wereld en  eet elke dag minstens 5 kilo varkensvoer en daarnaast gaan er enkele ‘eclairs’, gebakjes met pudding en chocolade  en alles wat voor zijn neus komt bovenop.

Intelligent en lief

vetste zwijn fattest pork

Varkens hebben een reputatie voor vraatzucht en smerigheid maar dat blijkt echter niet terecht te zijn. Het rollen in de modder is tegen parasieten, en de vraatzucht getuigt van hun vermogen om overal en altijd voedsel te vinden. Varkens zijn flexibel en kunnen zich onder de meeste moeizame omstandigheden aanpassen. Varkens zijn bovenal  sociaal en zelfs beter te trainen dan honden.

Geluk

Het Dikste zwijn verblijft in het  dieren park Pignic in Bangkok en  heeft geluk want het varken zou goed zijn voor 180 koteletten en zou je er 2 hammen van elk 34 kilo uit kunnen halen. Van het zware beest zouden ze 1.900 sneetjes spek of 4.800 worsten kunnen maken maar omdat ze allemaal zo dol zijn op het varken, en het beest als een “God” betrachten, verzorgen en vereren ze het zwijn met alle liefde en respect.

Welk varken is het dikste?

Wie zoekt en snuffelt  zal altijd, en meer dan genoeg vinden om uit te zoeken en zo tref je op internet  fantastische foto’s en  de meest opzienbarende verhalen aan over “het dikste varken”.  Je kan je wel  afvragen of die foto’s wel echt zijn zoals de onderstaande foto’s van het dikste varken van America,  en de foto van “het dikste varken van China” dat volgens de Chinese varkensdeskundigen maar liefst 1000 kilo en 250 gram zou wegen.

top fattest pigs on earth research

Het dikste varken van de Verenigde Staten.

Chinas fattest pig het dikste varken van China

Het met vele prijzen beloonde dikste varken van China.

Varkens als huisdier

In de Verenigde Staten is het een hype om varkens als huisdier te houden en dat is opmerkelijk. America staat er als gevolg van de Obama psychose om bekend het uiterlijk hoger te schatten dan het innerlijk en blanke mensen vreselijk te discrimineren. Obama heeft de VS naar de afgrond geleid. Hij voerde meer oorlogen dan welke andere president dan ook en dient wegens de door hem gepleegde misdaden tegen de mensheid veroordeelt dient te worden. Obama staat ook bekend als een gewetenloos figuur die dieren zoals kippen en jonge zeugen levend en al opeet.  Hij zou zich ook schuldig maken aan  kannibalisme.

Elite Drug Truffels

Truffelvarken Truffel Pig champion

Een  truffel is een kostbare zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende soorten bomen groeit. Truffels worden wel het witte en zwarte goud genoemd (witte truffels en zwarte truffels). Ze  worden hoofdzakelijk verwerkt in de hogere gastronomie en verslonden door  adel en elite met een dikke beurs, die de truffel beschouwen als een delicatesse maar of dat de ware reden is?

Weird High Rutte

ASO  Marc Truffel Rutte

Menig toprestaurant heeft de als delicatesse beschouwde truffel op het menu staan. Truffels kosten rond meer dan 2000 euro per kilo. Het recordbedrag voor een witte truffel is 330.000 euro tijdens een veiling in Florence. Deze dure truffel woog maar liefst 1,5 kilo.

Het is een feit dat de dierenmoordenaars  zoals Marc Rutte en de leden van het Huis van Oraaanje dol zijn op wild, gevogelte en truffels en ze betalen daar zonder blikken of blozen lachend bakken geld voor neer. De geneugten van het leven laten deze  criminele  “barbaren”  dubbel en dik betalen door de belastingbetalers waaronder alsmaar meer arme kaal geplukten die door de asociale bezuinigingen en peperdure belastingen nauwelijks of niet kunnen rondkomen, worden veroordeeld tot een slavenleven als uitgebuit speenvarken.

Truffels als drugs?

Truffels zijn “zwamnen” en behoren tot de soort “paddo’s”.  De term “truffels” word veelal gebruikt,  bij toxicologen. Uit onderzoek is gebleken dat eenieder die truffels en met name de  zogeheten  ‘magic truffels’ eet,  daarvan behoorlijk gaat trippen, zoals bij de door de wet verboden paddo’s.

Wilde zwijnen zijn helemaal  dol op truffels en werden vaak ingezet  bij het zoeken naar truffels. Truffelzoekers werkten vroeger met varkens omdat varkens dol zijn op truffels en zeer bedreven zijn  in het vinden van de truffels.  Omdat zwijnen vaak niet meer in bedwang te houden zijn na een truffelvondst en ze de truffel zelf opaten voordat de truffelzoeker (ook wel truffeljager genoemd)  het kostbare bezit in zijn handen kon krijgen werken truffeljagers  liever met honden  die de truffels met hun uitmuntende neus al zijn zo nog zo goed verstopt onder de grond wel weten te vinden,  maar  hun neus ophalen voor de truffel omdat ze truffels echt niet lekker vinden.

Varkens over de hele wereld

Afghan lonely haram pig

“Pig” is het enige en het eenzaamste varken van de wereld en leeft in Afghanistan. Het varken werd als curiositeit door China aan Afghanistan geschonken. Pig kwam aan per vliegtuig, samen met een vrouwtjesvarken. Ze kregen samen zes biggetjes in Kabul maar moeder en kinderen ontsnapten tijdens een van de vele oorlogen in Afghanistan uit de dierentuin en kwamen om bij een raketaanval.  Pig is nu elf jaar oud en erg eenzaam maar word wel goed verzorgd.

Moslims eten uit geloofsovertuiging geen varkensvlees. De beesten worden ‘haram’ genoemd – ‘slecht of zondig’ – De islam leert dat varkens ziekteverwekkende beesten zijn en onrein, dat er in vlees van een varken wormen en ziekteverwekkers zitten die hersenen en lichaam aantasten. Varkens eten afval en ook plastic en daarom zijn ze volgens de moslims ziekmakend en niet geschikt voor consumptie, maar schaapjes en geiten en andere dieren zoals de kameel en de kip mogen moslims wel eten,  en zo word er zover bekend geen enkel vet of mager speenvarken geslacht om geconsumeerd te worden in Afghanistan en de hele Arabische wereld.

Kippen?

Jaarlijks worden meer dan 500 miljoen varkens,  over de hele wereld om het leven gebracht en voor de verkoop verwerkt met kankerverwekkende conserveermiddelen. Ook  miljarden kippen die vaak van allerlei virussen en bacterien in zich dragen moeten het ontgelden. In de niet westerse en Arabische landen is de kip namelijk ook razend populair en dat terwijl  het eten van kip schadelijk is voor de volksgezondheid wegens de toevoegingen aan het vlees en allerlei vogelziektes . In onderstaande video kunt u zien wat  de QATARI COMPANY met de kippen doet om ze klaar te maken voor de verkoop en consumptie.

Varkens hebben geen leven!

In de intensieve veeteelt worden zeugen vaak hun hele leven in zeugenboxen gehouden. Ze staan dan tussen metalen hekken en kunnen zich hiertussen amper bewegen. Ze worden verplicht om op een betonvloer te staan in hun eigen uitwerpselen. Ze worden met het hoofd naar de muur gedraaid zodat de boer hen makkelijker kunstmatig kan insemineren. Er is geen enkele afleiding voor deze dieren en er is geen lichaamscontact mogelijk tussen de dieren onderling. In de meeste stallen is er amper daglicht zodat de dieren rustiger zouden blijven.

Om hen rustiger te houden worden varkens 24 uur per dag in het duister gehouden. Sinds 2002 moet twee derde van de vloer verplicht uit vaste materie bestaan. Eén derde bestaat uit roosters, zodat de mest rechtstreeks in een afvoersysteem valt. Hierdoor staan de dieren voortdurend in een ammoniaklucht en krijgen ze ook kwetsuren aan de poten door de roosters. Varkens in de intensieve veeteelt krijgen korrels te eten die bestaan uit een mengeling van verwerkte maïs en soja of zelfs verwerkte rijst. Een varken van 100kg heeft in zijn leven ongeveer 350kg voer gegeten.

Biggen worden zonder verdoving gecastreerd

Tien percent van de volwassen mannetjes scheiden de zogenaamde beregeur af. Hoewel slechts een heel klein percentage consumenten deze geur werkelijk kan waarnemen, worden mannelijke biggetjes enkele dagen na de geboorte gecastreerd als ‘voorzorgsmaatregel’. De castratie gebeurt zonder verdoving en veroorzaakt veel stress en pijn. Ook het knippen van de tanden en het afbranden van de staart gebeurt zonder verdoving. Door het knippen van de tanden ontstaan chronische ontstekingen in de tandholte.

Na zes maanden weegt een varken gemiddeld 110-120 kg. Zijn uiteindelijke slachtgewicht zal 90 tot 95 kg bedragen. Voor de industrie is het niet winstgevend om na de leeftijd van zes maanden te blijven voederen omdat de groei in verhouding veel trager gaat. Een varken is echter pas volgroeid na twee jaar en kan in werkelijkheid tien tot vijftien jaar oud worden.

Omdat varkens zoveel mogelijk vlees moeten opbrengen op een zo kort mogelijke tijd werd door middel van genetische selectie een ras ontwikkeld dat heel snel spieren aanzet. De botten en gewrichten kunnen de snelle groei en het hoge gewicht niet dragen en volwassen dieren krijgen te kampen met krijgen te ontstekingen, vervormingen enz. De zeugen worden constant op een hongerdieet gehouden om deze klachten te proberen beperken. Het gebrek aan beweging maakt hen echter nog kwetsbaarder.

Varkens in Europa, undercover reportage

Hoe leven varkens in de Europese Unie? Een onderzoeker vertelt over het undercover-onderzoek van Compassion in World Farming (CIWF) dat laat zien dat er nog veel mis is in de varkenshouderij. Dieren in krappe kooien en kale hokken, pijnlijke ingrepen en verveling zijn aan de orde van de dag.

Bevalling in krappe kraamboxen

Twee weken voor de bevalling worden de zeugen naar speciale kraamboxen gebracht. Ze kunnen daarin maar één stap voor- of achteruit zetten of soms kunnen ze zelfs alleen maar neerliggen. Na de bevalling worden de zeugen klem gezet tussen twee stangen, waarbij ze zich niet kunnen omdraaien of hun biggetjes verzorgen. Dit gebeurt opdat de moederdieren hun biggen niet zouden dooddrukken ten gevolge van het ruimtegebrek. 13,8 percent van de biggen sterft nog voor ze naar de afmestingsstallen verhuizen.Er zijn nog steeds veel relatief kleine bedrijven ook al dalen deze snel in aantal, maar toch leeft het merendeel van de varkens op de grotere bedrijven). Hetzelfde patroon geldt voor de zeugen.

Op drie à vier weken worden de biggetjes van hun moeder weggenomen en naar de speenafdeling gebracht waar ze elk 0,3m² ruimte hebben. Na vijf weken, wanneer ze ongeveer dertig kg wegen, worden ze naar de vetmesterij gebracht, waar ze gehouden worden tot ze naar het slachthuis gaan. Daar hebben ze ongeveer 0,65 m². Ze zijn dan ongeveer drie tot zes maanden oud en wegen tussen de 90 en 160 kg. Elke keer dat de varkens van stal veranderen komen ze in een totaal andere groep terecht. Voor dieren die een sociale structuur hebben, betekent dit een groot risico op agressie ten opzichte van elkaar, zeker wanneer er weinig bewegingsruimte is. Ook door frustratie en verveling worden varkens agressief. Tijdens de afmestperiode sterft zeven procent van de varkens (bron: Agrarisch Dagblad, 17/03/09).

Ziek naar de slacht

Na het uitladen worden de varkens samen gedreven in een hal en door een gang naar de verdover gedreven, waar ze bedwelmd worden. Oorspronkelijk werd hiervoor elektriciteit gebruikt maar nu worden een deel van de varkens in België en Nederland met CO2verdoofd. Vervolgens worden ze gekeeld en wordt hun bloed opgevangen. Na het leegbloeden gaan ze in de broeibak (een vat met water van 60°C), wat het ontharen nadien makkelijker moet maken. Door fouten bij de voorgaande stappen komen hier soms dieren in terecht die nog bij bewustzijn zijn. Na het ontharen en afbranden wordt het karkas versneden.

Op het moment van de slacht zijn twee op de drie varkens ziek ten gevolge van de ontberingen tijdens het transport (Jacques Vriens, varkens in nood). Bij het transport naar het slachthuis zien de dieren vaak voor het eerst het daglicht. Het laden en transporteren leidt tot enorme stress, zeker tijdens lange afstandstransporten. De varkens worden snel ziek en kunnen ook hun lichaamstemperatuur niet regelen, waardoor ze oververhit geraken. Drie vierde van de invoer van levende varkens komt uit Nederland en drie vierde van de uitgevoerde levende varkens gaat naar Nederland. Andere handelspartners zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Hongarije,…

Varkens in Ademnood: CO2 bedwelming bij slachtvarkens

Per jaar worden er in Nederland miljoenen slachtvarkens bedwelmd met CO2 gas. Dit gebeurt in een afgesloten ruimte zonder ramen of camera’s. Op de video is te zien wat zich in de ruimte afspeelt.

En de ambachtelijke slager?

Vanaf 2013 zijn zeugenboxen verplicht vervangen door groepshuisvesting en de mestvarkens moeten één m² ruimte krijgen in plaats van de huidige 0,65 m2. Onverdoofde castratie staat sterk ter discussie en er is ook in België de mogelijkheid tot immunocastratie of castratie na CO2-bedwelming.. Veel varkensbedrijven blijven echter de oude methode toepassen uit vrees dat de consument in binnen- of buitenland geen vlees wil van ongecastreerde varkens.

Ondanks inspanningen om het dierenwelzijn te verbeteren, leven deze intelligente en gevoelige dieren momenteel steeds in krappe donkere stallen, worden ze zonder verdoving verminkt en na korte tijd op jonge leeftijd afgemaakt.

Stichting Varkens in Nood komt op voor de varkens!

Al vijftien jaar weet Varkens in Nood, met actuele en spraakmakende campagnes, consumenten en supermarkten ervan te overtuigen dat onze varkens een beter leven verdienen. Om de intensieve veehouderij een halt toe te roepen, moet de publieke opinie ten gunste van deze arme  dieren veranderen. Ook moeten politici en varkenshouders er steeds weer van overtuigd worden dat varkens die veelal op mensen lijken en eenzelfde genen dragen dan ook  een betere behandeling verdienen dan ze nu krijgen.Ook zijn door de inspecties de omstandigheden tijdens varkenstransporten enorm verbeterd. De chronische honger onder varkens als gevolg van eenzijdige voeding is sterk afgenomen door het gebruik van welzijnsvoeders, nadat Varkens in Nood dit probleem aan de kaak stelde.

Toch worden er in Nederland nog steeds biggetjes gecastreerd

Het castreren van biggetjes voor de export gebeurt nog steeds en er zijn nog steeds te veel varkens die geen stro, uitloop of modderpoel hebben. Dit komt met name omdat de regering van Marc Rutte de afspraken niet nakomt en veel heeft beloofd wat niet in goed beleid werd omgezet.  Ook de huisvesting van varkens laat door het falende overheidsbeleid van Rutte veel te wensen over. Daardoor worden bij biggetjes nog steeds tanden gevijld en krulstaarten afgeknipt om te voorkomen dat ze elkaar bijten en verwonden.

Kippen, runderen en rashonden

Wij hebben onze krachten gebundeld met Dier & Recht en nu zetten wij onze ervaring ook in tegen misstanden bij de fok van rashonden en voor de verbetering van leefomstandigheden van andere productiedieren zoals de kippen en runderen.

Tags

Stichting Varkens in Nood; de vakbond voor de varkens! Varkens zijn sociaal, vriendelijk en bijzonder slim. Ze verdienen beter dan een leven in kale, donkere en stinkende hokken! Met spraakmakende campagnes en gedegen onderzoek wil Varkens in Nood het leven verbeteren van de 14 miljoen varkens in de Nederlandse stallen.

Het dikste varken van de wereld weegt 612 kilo, eet 5 kilo varkensvoeder per dag en vreet een berg aan eclairs gebakjes en koekjes het varken word door de plaatselijke bevolking te Pignic in Bangkok als heilig betracht en geen mens zal het dan ook in zijn hoofd halen om het vette zwijn kwaad te doen of op te eten het zwijn is overigens goed voor 1900 sneetjes spek en ruim 4800 worsten

Door Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, 7 september 1958. Amsterdam S V N Kunst, muziek, innovatie, inspiratie, multimedia en sociale netwerken. Contact: stan@stanrams.com

2 gedachte over “the fattest pig on earth het dikste varken van de wereld”
  1. […] In een uitgebreid artikel over varkens: Na het leegbloeden gaan ze in de broeibak (een vat met water van 60°C), wat het ontharen nadien makkelijker moet maken. Door fouten bij de voorgaande stappen komen hier soms dieren in terecht die nog bij bewustzijn zijn. Na het ontharen en afbranden wordt het karkas versneden. (Bron) […]

  2. […] In een uitgebreid artikel over varkens: Na het leegbloeden gaan ze in de broeibak (een vat met water van 60°C), wat het ontharen nadien makkelijker moet maken. Door fouten bij de voorgaande stappen komen hier soms dieren in terecht die nog bij bewustzijn zijn. Na het ontharen en afbranden wordt het karkas versneden. (Bron) […]

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.