Geen eend geen eend geen ene eend gene ene eend

Stan Rams maart 2010 325 amster ducks

Wat een verassing!
Na het voeren van een horde duiven en meeuwen
in de grachten en op de stoep allerlei soorten vogels
en schattige eenden kwam ik moe en hongerig van het voeren
een uurtje later aan bij vrienden aan tafel die me graag widen trakteren.

“Wat wil je van de chinees zeg het maar?”
vroegen ze me vriendelijk en ik zei blij:

“Oh lekker … maar ik weet het niet doe maar wat jullie doen oke?”
en toen zeiden ze nee maar je moet zelf kiezen
maar wij nemen Eend.

“eend neen geen eend neen geen eend geen ene eend” zei ik gelijk
“die schattige diertjes heb ik vandaag nog liggen voeren
met een hele horde vogels en wilde meeuwen eromheen
en die meeuwen vlogen als een bende gevechtsvliegtuigen
stijgend en duikend als gekken en die pikten
voor de neus van de eenden en de andere vogels en de duifjes
het brood weg.. ”

“neen geen eend geen eend neen geen eend gene ene
doe maar wat anders bami speciaal of zo met kroepoek”

‘Wij nemen eend maar wat wil je dan zeg het maar gewoon”
vroegen ze me wederom en ik begon van alles uit te leggen.

“Ik heb vandaag en vanmiddag speciaal nog met alle aandacht brood gevoerd
aan al die leuke eenden en duifjes en vogels, maar gelukkig kregen
de meesten wel brood en rozijntjes waar ze dol op zijn in hun bekjes
voordat die wilde bende rare witte beesten er weer aan kwamen om ze pikken
en te stelen, ja maar ik heb die horde wilde vogels ook brood gevoerd
en het allemaal met zorg en aandacht verdeeld want de zakken met brood waren
binnen een mum op en dat was me daar toch een wilde broodmaaltijd want
het leek wel een oorlogstafereel uit de wereldoorlog dat gevecht om het brood
leek wel op een gevecht op leven en brood daar bij die vogels”

“en die eendjes en de kuikentjes, oh zo schattig, ze kregen allemaal wat en waren zo dankbaar”

“dus ik eet geen eend neen geen eend geen eend gene ene eend” zei ik

“doe mij maar gewoon bami speciaal met kroepoek of zo”

Wat later zaten we te genieten van de chinees maaltijd en een heerlijk biertje en voor mijn neus stond een forse bak met bami speciaal en knapperige kroepoek en een bak met heerlijke sate en Kip, maar geen eend neen geen eend geen eend gelukkig geen eend

Tijdens het chinees eten moest ik steeds aan de eenden denken die ik had gevoerd en met name aan die ene leuke mooie eend die in het strijdtoneel zonder naar een andere te pikken of wat af te pakken zoals de wilde meeuwen doen naar me toe kwam gestapt en zo ontzettend lief uit zijn oogjes keek en zonder te kwekken vroeg om rozijntjes en brood en die heb ik dan ook brood en rozijntjes gevoerd en ja dat was dus geen Peking Eend maar wel eentje en een bijzonder lieve uit de Amsterdamse Grachten en daarom eet ik liever kip maar echt geen Eend

“Ik eet neen geen eend geen ene eend gene ene eend!”

Stan Rams

Enne..

amstrdamse grachten eend

Lovely Ducks

Met zijn drietjes zwemmen eendje een, en eendje twee en nog eendje getrouw achterelkaar op een mooie dag onbezorgd in het weelderig water van het Amsterdamse “Ei” ,zonder ook maar enige last te ondervinden van files, Kanonneerboten, en NOS piraten, en wat anders kunnen wij als mens in de drukke samenleving anders doen, dan ons laten betoveren en tot vrede laten inspireren door de eendjes die ons op deze natuurlijke innige wijze, van een meer dan goed voorbeeld laten genieten.

formatie grachteenden

 

Eendjes

oh wat zijn ze lief
en schattig

de eendjes
eendje voor
eendje naast
eendje opzij
en eendje die
de richting wijst
en zo gaan ze
samen door het
water van het leven
en raken de weg niet kwijt

Voer daarom liever geen strijd
spetter lekker mee kwiek kwek en kwaak
dan kan je de liefde boot niet missen
en heeft het leven de aller lekkerste smaak

Stan Rams

14 02 2015

Over Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, 7 september 1958. Amsterdam S V N Kunst, muziek, innovatie, inspiratie, multimedia en sociale netwerken. Contact: stan@stanrams.com
Dit bericht is geplaatst in Column, Gedichten, Verhalen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Doe mee!

Get Connected!
Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Reacties

Er zijn nog geen reacties