blue city Parkstad olieverf tekening Stan Rams

Blue City Parkstad Heerlen

blue city stan rams oilpainting

Olieverf a2 1997
Periode Hoeve De Baak Heerlen Limburg

Stan Rams

Heerlen, het marktplein van mijn liefste stadje waar ik s morgens om 5 minuten over 6 geboren ben op 7 september 1958 in het mooie brons groene zonnige Zuid Limburg, maar dan is de tekening wel even wel heel erg anders geschilderd in een waas, op a2 papier met alleen maar blauwe Van Gogh olieverf en flink veel terpentine en dat na een avondje stappen in een van de gezellige cafeetjes op het marktplein naast de prachtige Sint Pancratius Kerk.

De tekening kwam tot stand rond 4 uur in de vroege ochtend in het aan de rand van de stad gelegen atelier van de historische Hoeve De Baak in het oude romantische bruisende Heerlen en een tijd waarin alles er veel vrijer en gemoedelijker en liever en soms ook veel wilder aan toeging dan in de moderne tijd.

Het Oppidom, naast de behoorlijk uit de proporties getekende Pancratius Kerk met in de hemel prijkende torens. Het bezit van een huis, geld en een titel hebben geen enkele waarde als je eenzaam bent en de liefde van je leven liever met een prins op een paard een ezel een fiets een dure mercedes of op een vliegend tapijt in een rose wolk van liefde ervandoor gaat.

Zo toont dit werk een tafereel dat doet denken aan het begin of wie zal het zeggen het einde van een voorbijgevlogen tijd met een knusse markt waar van alles en nog wat te zien en te doen is zoals een onbevangen ontmoeting op een beeldige plek waar prachtige met liefde door de mens gekoesterde bomen en bloemen en kramen niet ontbreken in een wereld van frisse gezonde lucht zonder co2 uitstoot waar men helemaal gezond en blij van word en een prachtige natuurlijke belastingvrije zorgeloze sfeer die bij de gratie van de muzen inspirerend tot hun recht komt in de roes van een intense blauwe maandag ochtend.


Flowers  by Stan Rams  A2 oil on canvas, Hoeve de Baak, Heeerlen (NL) 1997

Aangezien er uit de regio aandacht kwam voor de exposities zoals van kunstenaresse S. De Vreese uit st Truiden, heb ik al de werken uit de periode De Baak ter inspiratie gepubliceerd. De bovenstaande tekening kwam tot stand met een behoorlijke hoeveelheid terpentine om compleet out van te gaan…, en dat na de nodige biertjes en een meer dan gezellige avond in de inspirerende knusse kunstenaars kroeg “De Klinker” te Heerlen.

“Blue Parkcity”. Mediteren op een wisse vergankelijkheid omdat het koesteren van architectuur en cultuur de mens in relatie tot haar roots motiveert tot vrijheid die de voorkeur geniet, want daar word de wereld met al hetgeen met liefde is gemaakt en gebouwd alleen maar mooier sterker en beter van.

De vaas zit lekker vol met rozen van liefde….

De kunst, dank ik aan mijn dierbare ouders, inspirerende leraren, vrienden en vriendinnen en werd mogelijk door de vrijheid, ons hoogste goed, de oneindige bron van schepping waar alles uit is voortgekomen.

De vaas met rozen schenk ik U dan ook van harte ter inspiratie.

Laat U inspireren, uit u vrij, kom op voor uzelf, uw ouders,uw naasten, de ouderen, en voor de kwetsbaren en onderdrukten, voor de vrede en voor uw vrijheid en al uw rechten, voor de dieren en Moeder Aarde, en wees vooral samen sterk, laat uw hart spreken voor een betere wereld voor ons allemaal!

Ik wens u allen veel succes, liefde, kunst, lekkere muziek en bovenal vrede en een goede gezondheid toe.

Stan Rams

3 februari 2018


Stats

Totaal aantal keren gelezen: 499422 Totaal aantal lezers deze Maand: 4641

Over Stan Rams

Stan Rams, geboren te Heerlen Limburg Nederland, op 7 september 1958 en sinds 1978 enthousiast actief met kunst en muziek. U kunt met mij contact opnemen per mail: stan@stanrams.com of bellen op + 031-06 426 207 67 met vriendelijke groet, Stan Rams
Dit bericht is geplaatst in Foto, Fun met de tags , , , , . Bookmark de permalink.